RSS

Dell Venue 8 Pro Klavye

10 Nis

Dell Venue 8 Pro, benim gündelik olarak çok sık kullandığım bir tablet. Tablet kullanırken üretkenlik için klavye şart …

Image

Türkçe klavyesi mevcut. Küçük olmasına karşın gayet rahat yazılabiliyor. Klavyenin pili üzerinde geliyor ve 1 sene dayanıyor, şarj edilebilen bir pili yok. Klavye ile birlikte kılıf da geliyor ve kılıf kapatıldığı zaman, klavye üzerine kapatılabiliyor ve mıknatısla yapışıyor. Çok güçlü bir mıknatıs değil fakat güçlü olsa idi ayırmak zor olurdu. Benim için tek sorun, klavyenin üzerindeki i harfini altgr ile kullanılacak şekilde yapmış olmaları. O nedenle 0 ‘ın olduğu yerdeki tuşa i ‘yi yapıştırdım. 0 ‘ı ve çift tırnağı 1 ‘in soluna aldım, eşit işaretini 6 ‘nın yanına koydum ve ı ‘nın yanındaki i ‘lerin üzerini kapattım. Tabii bunları yaptıktan sonra bu son hale özel alttaki gibi bir keyboard layout tanımladım.

Image

Klavye ile birlikte gelen kılıf alttaki gibi stand oluyor, kılıfın üzerinde digitizer ‘lı ekrana yazı yazmakta kullanılan kalemi yerleştirebileceğiniz bir slot mevcut.

Image

 
9 Yorum

Yazan: Nisan 10, 2014 in Uncategorized

 

9 responses to “Dell Venue 8 Pro Klavye

  1. sedo

    Ekim 12, 2014 at 1:58 am

    aynı ürünü kullanmaktayım, şarj ile ilgili bir sıkıntım var, kendi orj şarj cihazı dahil evdeki 2 adet tlf şarjıda cihazı şarj etmiyor şarj bitti kapandı açılmıyor, şarja takılıyken herhangi bir ışık yanmıyor, çok beklettim tık yok. ses açma veya kapama + power vs her şekilde kombin ettim yok. pc den şarj denedim, tv den denedim yok olmuyor hiçbir şekilde. birde şarj cihazı tabletin soket girişine ters olarak ta girebiliyor ! .

     
  2. burakuysaler

    Ekim 12, 2014 at 11:45 am

    Merhaba. Çok yüksek ihtimal micro usb girişiniz zarar görmüş. Elinizden lehim işi geliyorsa, cihazı http://www.youtube.com/watch?v=N6AMRy4di0s deki gibi söküp micro usb portunu değiştirin. Ya da aldığınız yerin garantisi varsa onlara verin, yoksa lehim konusunda güvendiğiniz bir elektronikçiye de yaptırabilirsiniz. Yaptıracaksanız da kapağın nasıl söküldüğünün video sunu mutlaka gösterin.

     
    • sedo

      Ekim 12, 2014 at 7:27 pm

      Tabletin kapagini plastik sparatla cikarip tekrar denediğimde şuan şarj bagliyken beyaz led sabit yaniyor adaptorun mikro ucunun 2 tirnakli yüzü tabletin arka tarafından görülüyor(yon olarak) power düğmesine bastigimda ise kirmizi led yaniyor, sizce sorun devam ediyorum yoksa şarj olduguna mi işaret eder.

       
      • sedo

        Ekim 12, 2014 at 7:45 pm

        Cihaz acildi , arka planda birkaç bisey acil kalmis, ancak USB soketi nin jackla
        Bulusmasi cidden sikintili .şarj tablosunun ucu onun oturacaginin garantisi yok tabletteki uç problemli bugün teknosada bi çoğu ivir zivir modellerde dahi soket yapisi dell den farklı tilki cep tlf larinda olduğu gibi tersddüz köşeli yapisi belirgin mlsf dell Pro da öyle değil. Yabancı forumlarda çok konuşulmuş soket şarj meselesi ortalik yangin yeri.

         
  3. burakuysaler

    Ekim 12, 2014 at 11:03 pm

    Açılmasına sevindim. Arka kapak takılı iken uç yetişmiyor mu ? Micro slot biraz içeri göçmüş olabilir mi ? Gerçi karta paralel olduğu için çok imkanlı görünmedi bana. Değiştirmeye gerek var mı ?

     
    • sedo

      Ekim 12, 2014 at 11:27 pm

      Ucun yetişmesinde fln silinti yok jack sokete sağlam tutunmuyor,şarj ucu yani jack mikro sokete takili iken jack sağlam tutunmuyor ayrıca sağa sola hafif kaykiniyor.mikro soketin çeperi neden piyasadaki tüm tablet ve tlf mikrolarindan farklı olarak ters düzü keskin hatlarla belli edilmemiş anlam veremedim, bucçok konuşulmuş yoksa bana gore 10 numara cihaz. YouTube da cihaza android kurma videosu bile yapilmis , gamepad takip oyun fantazisi yapanlar vs:)

       
  4. burakuysaler

    Ekim 13, 2014 at 12:00 am

    🙂

     
  5. Bahri Ertunç

    Kasım 12, 2014 at 7:26 pm

    (Yorum kısmını atladığım için iletişim formundan yazmıştım ama belki başkaları da faydalanır diye buraya da yazıyorum)
    Dell Venue 8 Pro Klavye’nin Türkçesini nereden temin ettiğinizi öğrenebilir miyim ?

    Ayrıca Venue Pro 8’in 64GB/3G modeli alışveriş listemde var. Samsun Ativ Pro 7 kullanırken çok büyük gelmeye başladı. Note 8 ise, iş amaçlı uygulamaları (SAPGui vs) desteklemekten çok uzak.
    TR klavye bulabilirsem elimdeki Note 8’i satıp buna geçmeyi planlıyorum.

    Yardımınız için şimdiden teşekkürler.
    Saygılarımla,
    B.Ertunç

     
  6. burakuysaler

    Kasım 12, 2014 at 10:21 pm

    Merhaba, ben klavyeyi kurumsal kanaldan temin ettim. Çok kolay temin edilebileceğini sanmıyorum. Aslında Dell ‘in işlemcisine göre yeni işlemcili makineler geliyor. Intel Core M; Asus Transformer Book T300FA 12.5 ekran gibi fanless ve Dell gibi atom işlemcinin yenisini içeren HP Stream 8 gibi cihazlar geliyor. Onlara bir bakın derim. Dell ‘Deki de dahil yeni atom ‘lar eskisi gibi değil, baytrail code adı ile birlikte inanılmaz işlem ve grafik hızı kazanıldı. Atom makineleri I3 core işlemci gibi düşünebilirsiniz. Fakat daha hızlı bir makine istiyorsanız o zaman Core M seviyesine çıkmanız lazım. Bu işlemciler sayesinde gelen makineler hem daha ince ve hem de fansız core makineler olacaklar.

    Her işimi görsün cihazı düşünüyorsanız T300FA gibi bir makine, fakat kolay taşınır ve her işimi yapabileceğim complementary bir cihaz olsun diyorsanız, o zaman HP Stream 8 gibi bir makineye gitmeniz mantıklı olur.

    Eğer tablet ve full üretkenlik deneyimi yaşamak istiyorsanız, dediğiniz gibi Windows makineye geçmek lazım, diğer tabletlerde illa ki bir eksiklik yaşanıyor.

    Burak.

     

Yorum bırakın