RSS

Aylık arşivler: Şubat 2014

BING – Windows Phone

En çok kullandığım uygulamalar. Bing News, Bing Finance, Bing Sports, Bing Weather …

Weather gibi Bing uygulamaları lokasyon bazlı çalışıyor. Bing News gibi uygulamalar ise telefonun diline göre kendini ayarlıyor. Yani telefonunuzun UI dili ingilizce ise haberler ingilizce kaynaktan geliyor. Daha doğrusu geliyordu. İyi haber şu ki, artık böyle bir kısıtlama yok ! Yeni gelen güncellemeyle uygulama bazında bölge seçimi yapabiliyorsunuz. Örneğin telefonunuzun dilini ingilizceye ayarlamış olsanız da artık bölge seçerek tamamen Türkçe kaynaklı haberleri takip edebiliyorsunuz.

Bing News şimdiye kadar gördüğüm en iyi haber uygulaması, tek bir ekranda ülkemde olan bitenleri hızlıca ve güncel olarak takip edebiliyorum. Ayrıca yeni kaynaklar eklenebiliyor. Örneğin bir gazetenin yazarlarının günlük yazılarını takip edebiliyorum. Bir çok farklı uygulamaya girip çıkmak yerine her şey tek bir uygulamada !

wp_ss_20140222_0007 wp_ss_20140222_0006 wp_ss_20140222_0008

Bing Finance ‘dan ise bazı borsa kaynaklarını takip ediyorum, istediğinizi şirketin canlı kutucuğunu ana ekrana sabitleyip sadece onun anlık hareketlerini takip etmeniz de mümkün …

Futbol meraklıları ise Bing Sports ‘a bayılacaklar … 🙂

wp_ss_20140222_0001 wp_ss_20140222_0002 wp_ss_20140222_0003 wp_ss_20140222_0004 wp_ss_20140222_0005

 
Yorum yapın

Yazan: Şubat 22, 2014 in Uncategorized

 

WINDOWS 8.1 VE WINDOWS PHONE 8 INTERNET CONNECTION SHARING

Cepten internete çıkmak için internet bağlantı paylaşımını manuel açmanıza gerek yok. Sanki cihazınızda SIM kart varmış gibi bu işlemi otomatik yapabiliyorsunuz. Nasıl mı ?

NOT: İşlemin otomatik olması için telefonun ve PC ‘nizin bluetooth ‘unun sürekli açık olması gerekmektedir.

  • Telefonun bluetooth ‘unu on konumuna getirin. Windows 8.1 ‘de Settings – Change PC Settings – PC and devices – Bluetooth ‘a girin. Bir süre beklediğinizde Windows Phone ‘u burada göreceksiniz. Üzerine click ‘leyin ve Pair ‘i seçin. Karşılıklı passcode ‘ları çek edip aynı olduklarını teyit ettikten sonra, pair işlemine devam edin.

ics1

Artık telefon ve PC birbirlerini tanımış durumdadırlar …

  • Internet connection sharing ‘i otomatik devreye almak için, PC ‘nizde network ikonuna tıklayın, geri planda siz farkında olmadan hızlıca bir bluetooth bağlantısı kurulacak ve telefonunuz buradaki listeye gelecektir. Üzerine basıp Connect dediğiniz anda, telefondaki internet connection sharing otomatik olarak açılacak ve PC ‘niz de otomatik olarak bu paylaşım üzerinden internete çıkacaktır.

ics2

 
Yorum yapın

Yazan: Şubat 22, 2014 in Uncategorized

 

Lumia 1520

Lumia 1520 ‘ye ne demeli ?

Bu telefondan çok çok çok memnunum …

Lumia 1520 ‘yi kutudan çıkardım, full şarj ettim, hemen uygulamalarımı yükledim, wifi ve bluetooth ‘u açtım (hiç kapatmam). Kullandığım uygulamalar yoğun güncelleme yapan türde uygulamalar. Gün içerisinde her zamanki gibi bir çok görüşme, mail okuma, video/müzik ve klasik sosyal ağlardaki aktivitelerime devam ettim. Bilirsiniz ilk şarjda pil daha oturmaz fakat 24 saati tamamladığımda %60 ‘larda şarjım vardı. 48 saati geçtiğimde ise 6 – 7 saatlik şarjım daha olduğunu fark ettim. Peki ya pil bir kaç defa şarj gördüğünde ve tam oturduğunda ? Belki 3 günü bile görebilirim 🙂

Bu 6 inch ‘lik canavarı kutusunda ilk defa gördüğümde, büyükmüş dedim kendi kendime, elime aldığımda ise 920 ‘ye göre daha fazla yuvarlatılmış köşeleri ve ince yapısıyla, harika bir ergonomiyle karşılaştım. Hatta 925 modelinden bile daha rahat bir tutuşu olduğunu söyleyebilirim. 20 megapiksel F2.4 kamerasına rağmen gövdenin bu kadar ince ve sağlam duruşu beni gerçekten çok etkiledi. Tüm canlı kutucuklar tek bir ekrana rahatlıkla sığdı. Bu canlı, parlak ekranda internette gezinmenin ve mail okumanın keyfine vardım.

Image

Kulaklık sesi ve hoparlörün ses kalitesi kulaklara şenlik. Telefonda konuşurken billur gibi sesin tadını çıkarıyorum, eller serbest konuşurken ses kalitesi o kadar temiz ve yüksek ki ses duvarlarda yankılanıyor. Müzik dinlerken, video ya da cepten televizyon seyrederken dış hoparlöre verilen ses netliği, kalitesi ve yüksekliği çok çok iyi.

Kullanım sırasında 4 çekirdekli Snapdragon işlemcinin gücünü hissetmemek elde değil. Windows Phone iyi optimize olmuş bir mobil işletim sistemi, dolayısı ile çift çekirdekli sistemlerde de kasılmadan harika bir performans gösterirken bu işlemciyle telefonun içinde kükreyen güçlü bir motor olduğunu hissediyorsunuz.

lumia4

1080 x 1920 – 368 ppi ekran ve renklerin zenginliği canlı kutucuklarla birleştiğinde kusursuz bir görüntü sunuyor. Kamerasına diyecek söz yok, çektiğiniz alanı çok geniş alabiliyorsunuz, hızlı odaklanma ve tepki süresiyle tam bir canavar.  Bu kadar hızlı çekim yapabiliyorken, alınan kareler de bir o kadar net ve zengin renkler sunuyor. Güneşe direkt olarak yoğun şekilde maruz kaldığında soldaki fotoğraftaki gibi ekranı bu kadar net görülebilen başka telefon olduğunu sanmıyorum.

Telefonla birlikte 1520 ‘ye özel üretilen kılıfı da kullanıyorum. Kapağı kaldırdığımda glance ekrandaki bilgilerin bir anda görünür hale gelmesi hoşuma gitti açıkçası. Saati görmek ya da yeni mail var mı kontrol etmek için kapağı kaldırmam yeterli. Nokia bu kılıfı üretirken oldukça sağlam ve ince bir yapıda dizayn etmiş, dolayısı ile kapağın varlığını hissetmezken aynı zamanda dış etkenlere karşı iyi bir koruma sağlamış oluyorsunuz.

Acaba bu mu yoksa şu telefon mu diye düşünmeyin bile, hemen bir Lumia 1520 sahibi olun, çok çok çok memnun olacaksınız. Yakında çıkacak olan yine 6 inch ekranlı 1320 modelini de incelemenizi tavsiye ederim.

Image

 
Yorum yapın

Yazan: Şubat 16, 2014 in Uncategorized