RSS

Aylık arşivler: Aralık 2013

DELL VENUE 8 PRO

Windows 8.1 ile birlikte gelen yeni cihazlara bir örnek Dell Venue 8 Pro. Rüya gibi bir tablet. Her işimi rahatlıkla yapabiliyorum. Full işletim sistemi içerdiği için her türlü yazılımı kurabiliyorum. 8 inch tabletin zor olabileceğini düşünmüştüm aksine kullanımı çok rahat.

Image

Burada donanımdaki gelişmeyi göz ardı etmemek lazım. Dell Venue 8 Pro, baytrail atom işlemci ile birlikte geliyor. Bir önceki clovertrail işlemcilere göre 3 kat grafik ve 2 kat processing performansı sunuyor. Aslında bu işlemcinin core serisinden I3 ile benzer performance sergilediğini söyleyebiliriz. 1 aylık kullanım sonrası, bir takılma ve donma gibi problem görmedim. Cihaza yüklendiğinizde bunun rahatlıkla altından kalkabiliyor. Gece şarja takın ve sabah alın, tüm gün kullanın. 8-9 saat şarjı gidiyor ki ben Outlook gibi bir sürü desktop uygulamasını da sürekli kullanıyorum.

Ekranda active digitizer mevcut, dolayısı ile kalem ile kağıda not alır gibi kullanabiliyorsunuz. Ekran kalitesi mükemmel, çok net ve okunaklı. Hoparlör şimdiye kadar kullandığım laptop, tablet ne varsa hepsinden iyi. Duyduğumda inanamadığımı söylemeliyim. Baytrail işlemci olduğu için cihaz connected standby ‘a alınıyor, açılması 1 saniyeden az sürüyor. Connected standby minimal de olsa elektrik harcıyor, o nedenle geceleri hibernate ‘e alıyorum. Hibernate ‘den uyanması 5 – 10 saniye sürüyor. Diğer tabletlerde her türlü engeli yaşadım, bir dosya kaydetmek bile dert, en azından bir MKV filmi, ses, altyazı sıkıntısı olmadan seyredebilmek şans ki çalışan program bulmak lazım, hele bir de ağ üzerinden seyrediyorsanız iş iyice zorlaşıyor.

Image

Full Windows OS kullanmanın güzelliği de işte burada, hem tablet olarak diğer tabletlerdeki gibi touch ‘a göre dizayn edilmiş uygulamaları kullanabiliyoruz ki ayarlar ve menü ulaşımları en başarılı tablet işletim sistemi. Bunun yanı sıra desktop tarafındaki her türlü productivity ‘e devam.

Dolayısı ile MKV ‘mi seyredeceğim, 1 dakikada VLC player ‘ı kurarım ve izlerim, hem de network ‘den saniye takılmadan !

Ben ne yaptım ? Diğer ne varsa kurtuldum, tek bir makinem var yanımda, 8 inch ve hafif, çantaya at istediğin yere götür. Şu anda bloğu Dell Venue 8 Pro ‘an yazıyorum. Peki fiyatı nedir ? Ben yurt dışından aldım, 300 dolar fiyatı var. 200 dolar kampanya fiyatlarını da gördüm.

 
Yorum yapın

Yazan: Aralık 13, 2013 in Uncategorized

 

Etiketler: