RSS

Aylık arşivler: Ocak 2013

Acer W510 ile bir hafta …

Uzun zamandır gündelik hayatımda bana eşlik edecek bir cihazım olsun istedim. Android, ipad gibi akla gelen her cihazı kullandım.

Bunlarla çeşitli işlerimi yapabiliyorum, ama dosyalarıma gezginden ulaşmak gibi, her uygulamadan dosyalarıma ulaşabilmek gibi mevzulara gelince orada durmak lazım. Internette milyon tane video var, seyretmek isteyip de seyredemediğim çok olmuştur.

Neyse ki sonunda aradığım cihazı buldum …

Eğer 3D modelleme, yoğun video editing işleri yapmıyorsanız ve istediğiniz bunların dışında her şeyi yapabilmekse, yazımı okumaya devam edin …

Önce Windows 8 ‘den bahsetmem lazım.

Dokunmatik anlamda Windows 8 ‘i en az bir hafta kullanmak gerekiyor, bu süre sonunda göreceksiniz ki daha iyi bir tablet tecrübesi yok. Bir tablet bu kadar kolay ve hızlı kullanılabilir. İşin geri kalanı aynı, ipad ‘de, ya da android ‘de olduğu gibi store uygulamaları var, ama dahası var, store ‘da olmayan uygulamalar için milyonlarca legacy desktop uygulaması arasından dilediğinizi indirip kullanabiliyorsunuz. İyi bir işletim sistemi, iyi bir donanımla hayat bulabilir, bir çok tablet test ettim ve sonunda budur dediğim tecrübeyi, Windows 8 ve Acer W510 ikilisi ile buldum.

Her şeyi var, sadece SIM kart yuvası yok, ama USB ‘den takılan dongle ‘larla wifi imkanı olmayan yerlerde internete çıkmak o kadar kolay ki. Bir de cihazın 9 saatlik batarya süresi eklenince … Cihaz bataryalı klavye ile geliyor, bir 9 saat de oradan toplam 18 saat hiç şarj etmeden kullanım. Office uygulamalarım, özellikle Outlook ‘um hep yanımda, her türlü dosyamı, her şekilde açabiliyorum, internette ve lokalde tüm video ‘ları sorunsuz izleyebiliyorum. Limitsizim, sonunda bir oh çekebilirim … :)
 

 
Yorum yapın

Yazan: Ocak 27, 2013 in Uncategorized